Odredbe i uvijeti

PREDUGOVORNA OBAVIJEST

Na uvjete poslovanja i korištenja stranica www.vas.hr te sklapanja ugovora na daljinu putem sredstava daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim ako se strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije. Ovi Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) i Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, NN 41/08 i 125/11). Obratite posebnu pozornost na razliku između uvjeta koji se odnose na kupovinu u trgovini i kupovinu putem Internet trgovine. U uvjetima poslovanja i korištenja nalaze se:

  • OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA
  • INFORMACIJSKI OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Veterinarska ambulanta Sedlić, A. Mihanovića 10, Bjelovar, OIB 24222744535

Pri naručivanju proizvoda putem sredstava daljinske komunikacije i sklapanju ugovora, Kupac će odmah biti obaviješten o svim propisanim podacima iz članka 57. sukladno članku 66. točka 2. Zakona o zaštiti potrošača i dostavit će mu se ova predugovorna obavijest, kao i informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora, sukladno članku 61. Zakona o zaštiti potrošača.


OPĆI UVJETI

Prije kupnje, korisnici su dužni upoznati se s ovim Uvjetima te ih redovito provjeravati kako bi bili obaviješteni o svim svojim pravima i obvezama. Pridržavamo pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te nećemo biti odgovorni za moguće posljedice takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim Internet stranicama.

Veterinarska ambulanta Sedlić zadržava pravo ukidanja usluga i promjene sadržaja, kao i ostalih usluga i pod-stranica Internet trgovine u bilo kojem trenutku bez obaveze prethodne najave, te neće biti odgovorna za moguće posljedice takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim Internet stranicama.

Veterinarska ambulanta Sedlić zadržava pravo promjene, ograničenja ili prestanka pružanja usluge Internet trgovine u bilo kojem trenutku bez obaveze prethodne najave, uključujući djelomično ili potpuno ograničenje pristupa i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Općih uvjeta. Korištenje usluga odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje Internet trgovine od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni voditi računa o tome. U protivnom, preuzimaju sve obaveze nastale takvim korištenjem, a Veterinarska ambulanta Sedlić ne odgovara za moguće posljedice takvog korištenja. Kupljeni proizvodi koriste se na vlastitu odgovornost.


UVJETI PRODAJE

Ovi Uvjeti, zajedno s pojedinim uvjetima prodaje naznačenim uz informacije o određenim proizvodima, predstavljaju ponudu za sklapanje Ugovora. Kupac prihvaća ponudu registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđenim u ovim Uvjetima, čime se smatra da je sklopljen Ugovor između korisnika i Veterinarske ambulante Sedlić prema uvjetima navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem Internet trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene tog proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (ugovor sklopljen na daljinu) putem: tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega, te putem Interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu na jedan od sljedećih načina:

  • Odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik
  • Odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik
  • Odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem telefonskog broja istaknutog na stranici

a) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti, a izričito je zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

b) Prilikom registracije na naš Facebook profil, ukoliko želite komentirati i aktivno sudjelovati, koristit će se ime (Facebook račun) pod kojim ste registrirani na Facebooku.

CIJENE PROIZVODA I USLUGA – Istaknute cijene izražene su u eurima (€) i uključuju PDV. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave. Cijene, uvjeti plačanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plačanja te se mogu promijeniti bez prethodne najave.

TROŠKOVI DOSTAVE – Priopćavaju se prilikom naručivanja i ovise o dostavnoj službi koja će biti izabrana i naplaćeni su u skladu s tim.

Veterinarska ambulanta Sedlić zadržava pravo pogreške u opisu i fotografiji te reklamnom prikazu proizvoda. Slika koja ilustrira proizvod ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda. Nastojat ćemo objavljivati točne i aktualne podatke, ali ne preuzimamo odgovornost za njihovu točnost i potpunost. Sva prava kupca na reklamacije i povrate opisana su u ovim uvjetima.


NAČINI PLAĆANJA

  • Internet bankarstvo
  • Plaćanje prilikom preuzimanja
  • PayPal
  • Kartično plaćanje

ISPORUKA PROIZVODA

Naručene artikle isporučujemo Hrvatskom poštom, City Express-om, Overseas-om, GLS-om ili drugom kurirskom službom. Isporuka će uslijediti u roku od 8 dana od dana narudžbe, a najkasnije u zakonom propisanom roku od 30 dana. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog nedostatka zaliha ili nemogućnosti nabave, dužni smo obavijestiti kupca pisanim putem. Kupac ima pravo odustati od narudžbe ili pristati na naknadni rok za isporuku. Sve naručene artikle nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu; ako to zbog stanja zaliha neće biti moguće, zadržavamo pravo isporuke u više pošiljki.

REKLAMACIJE PROIZVODA se priznaju samo uz predočeni račun kao jedini dokaz kupnje. Kupac ima pravo reklamirati proizvod zbog materijalnih nedostataka tijekom 2 godine od dana kupnje. Naručeni proizvodi su pakirani da se ne oštete u transportu. Kupac je dužan pregledati pakiranje pošiljke prilikom preuzimanja. Ako pakiranje ima vidljiva oštećenja, preporučujemo odbijanje primitka, jer postoji mogućnost da je proizvod oštećen.

U slučaju reklamacije zbog nedostataka ili skrivenih mana, proizvod pošaljite na adresu: Veterinarska ambulanta Sedlić, A. Mihanovića 10, 43000 Bjelovar, ili nas kontaktirajte na telefon +385 99 355 18 52, e-mail vasedlic@gmail.com

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu (Internet trgovina) može raskinuti ugovor bez navođenja razloga u roku od 14 dana od primitka robe, uz pretpostavku da je prije toga dobio potvrdu prethodne obavijesti. Ako kupac odluči o jednostranom raskidu ugovora, rok za jednostrani raskid ugovora produžuje se na 12 mjeseci. Kupac je dužan obavijestiti prodavatelja o odluci da raskine ugovor putem pismenog obavještenja, telefona ili e-maila, te vratiti proizvod o svom trošku.

Informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na našoj web stranici i dostaviti na e-mail vasedlic@gmail.com.

PRIVATNOST PODATAKA

Veterinarska ambulanta Sedlić osigurava privatnost i zaštitu osobnih podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Podaci se koriste isključivo u svrhe predviđene ovom uslugom i neće se koristiti za druge svrhe niti prenijeti trećim osobama bez pristanka korisnika.

Za dodatne informacije i upite obratite nam se putem e-maila na vasedlic@gmail.com ili telefonski na +385 99 355 18 52.